Hus

Find tilbud på husforsikringen

House_drawing

Hvad enten det er dit helårshus eller sommerhus, der skal forsikres, er det rigtig vigtigt, at du finder den perfekte forsikring i første omgang. En beslutning, der er præget af utålmodighed og intuition, kan nemlig let koste dig dyrt i sidste ende, idet priserne på husforsikringer, sommerhusforsikringer og fritidshusforsikringer varierer med op til 30/40% fra forsikringsselskab til forsikringsselskab.

Et hus er én af de største investeringer i dit liv, og derfor er det altså vigtigt, at du passer godt på det i form af en forsikring. Hvis du har lån i din ejendom, er du forpligtet til at tegne en forsikring mod brand, og derudover ønsker de fleste husejere også at investere i en kaskoforsikring. Den forsikring dækker eksempelvis, hvis dit hus bliver udsat for storm- og vandskader samt anden pludselig opstået skade.

Husforsikring kan f.eks. sammelignes på Forsikringsportalen

Som udgangspunkt er de fleste huse forsikret efter fuld- og nyværdiprincippet, hvilket betyder, at en skadet bygning repareres eller genopbygges, så den fremstår nøjagtigt som før skaden. Du skal dog være yderst opmærksom på, at hvis manglende vedligeholdelse er årsag til skaden, kan du risikere ikke at blive tildelt erstatning.

Hvilke faktorer spiller ind på prisen på min husforsikring?
Som udgangspunkt er husets størrelse afgørende for prisen på din husforsikring. Med andre ord har du altså mulighed for at tegne en billig forsikring, hvis dit hus ikke befinder sig øverst på prisskalaen. Et hus, der er placeret i din dyre ende af skalaen, kræver altså omvendt en mere bekostelig forsikring. Jo dyrere dit hus er, jo mere mening giver det at tegne en forsikring, hvorfor prisen på en forsikring til dit hus ikke må afskrække dig fra et tegne en.

Ydermere spiller din selvrisikos størrelse også ind på prisen. En høj selvrisiko resulterer i en lav præmie, og en lav selvrisiko giver altså omvendt en høj præmie. Umiddelbart er det svært at komme med et generaliserende råd på det område, da det er op til den enkelte, hvorvidt man ønsker at have en høj selvrisiko eller ej.

Hvordan finder jeg den perfekte husforsikring?
De fleste selskaber tilbyder – udover brand- og kaskoforsikringen – tilvalg til selve forsikringen, så den kan tilpasses netop dine krav. Det er f.eks. muligt at investere i en såkaldt Svamp, råd og insektforsikring samt en udvidet vandskadeforsikring, hvis du vil være ekstra godt dækket ind. Når det er besluttet, om du ønsker tilvalgsforsikringer eller ej, kan jagten på din kommende forsikring intensiveres. Det er en god idé at indsamle tilbud fra en bred skare af forsikringsselskaber, så du kan sammenligne fordele og ulemper samt priser ved de forskellige forsikringer. Priserne varierer, som nævnt tidligere, en hel del fra selskab til selskab, hvorfor det er essentielt at undersøge markedet grundigt, før valget træffes. Hvis du er medlem af en fagforening, har du i mange tilfælde også gode muligheder for at opnå rabatter på dine forsikringer. Sidst men ikke mindst vil du også gøre klogt i at samle dine forsikringer hos det samme selskab, idet de typisk er villige til at give dig en klækkelig rabat, hvis du tegner alle dine forsikringer hos dem.

Indhent tilbud på forsikringer via Forsikringsportalen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.