Sommerhusforsikring

Er det nødvendigt med en sommerhusforsikring?

Swedish countryside near Joenkoeping

At have et sommerhus i Danmark er på mange måder en helt fantastisk ting. Man er således omgivet af en helt særlig og idyllisk stemning, når man befinder sig i sit sommerhus, og man har endeligt mulighed for at slappe helt af i smukke, naturrige omgivelser. Et sommerhus er for de fleste samtidig en rigtig stor investering, hvorfor en sommerhusforsikring er helt og aldeles essentiel, så du trygt kan lade det stå ubeboet. Faktorer som tyveri, brand og andre skader er nemlig desværre ikke unormale, når det handler om sommerhuse, idet de fleste af slagsen er ubeboede i lange perioder hvert eneste år. Hvis det er første gang, du stifter bekendtskab med sommerhusforsikringen, så har du garanteret en lang række spørgsmål, du gerne vil have svar på. Hvis det er tilfældet, så er du heldigvis kommet til det rigtige sted, for i denne artikel tager vi et grundigt kig på sommerhusforsikringen, som også går under navnet ”fritidshusforsikringen”.

Hvad indeholder en sommerhusforsikring?
Forsikringen til dit sommerhus vil typisk være delt op i en række forskellige delforsikringer. Selve grunddækningen består typisk af en brandforsikring, en ansvarsforsikring, en retshjælpsforsikring, en rørforsikring og en forsikring mod svamp- og insektangreb. Herudover har du også mulighed for tilvalgsforsikringer i form af f.eks. en indboforsikring, der dækker ved situationer som tyveri og hærværk. Hvis du har tegnet både grunddækningerne og indboforsikringen, så vil du automatisk også være dækket ved skader i forbindelse med en eventuel udlejning af dit sommerhus. Hvis du udlejer dit sommerhus, så er du også dækket, hvis huset bliver ubeboeligt som følge af en skade af den ene eller anden art, der kan relateres til noget, lejeren har været skyld i.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg skal tegne sommerhusforsikring?
Når du vælger sommerhusforsikring, så skal du være opmærksom på, om dit sommerhus er i potentiel fare for forskellige typer skader. Det kan f.eks. være, hvis dit hus er placeret i et lavtliggende område nær sø eller hav, hvor risikoen for vandskader er høj. Her vil det altså være en god idé at undersøge muligheden for at tegne en ekstra dækning.

Du skal ydermere sikre dig, at nogle genstande af værdi som smykker og penge ikke dækkes af sommerhusforsikringen, da opbevaring af sådanne genstande ikke er forsvarligt, når du ikke befinder dig i sommerhuset. Hvis du altså har dyre smykker eller lignende liggende, så er det også her en god idé at tegne en slags udvidet forsikring, så du ikke ender med at sidde tilbage med en lang næse, hvis der f.eks. bliver begået tyveri i dit hus.

Hvilken pris skal jeg forvente at betale for min sommerhusforsikring?
Prisen på sommerhusforsikringen afhænger naturligvis af den dækningsgrad, du ønsker. Derudover spiller det også ind på prisen, hvor meget dit sommerhus er værd, og hvor stort et areal det dækker samt alderen på huset. Hvis dit sommerhus er opført i særlige materialer som f.eks. stråtag, så kan det også have indflydelse på den pris, du skal betale hvert år.

Sommerhusforsikringer ligger typisk i et meget overkommeligt prisleje. Der burde således være god mulighed for at finde et godt tilbud til en pris, der ligger i intervallet 2-10.000 kroner årligt alt afhængig af de førnævnte faktorer.

Kan jeg undlade at tegne en sommerhusforsikring, hvis jeg ikke synes, at den er nødvendig?
På samme måde som den almindelige husforsikring, så er sommerhusforsikringen i teorien kun lovpligtig, hvis du har lån i dit hus. Hvis det er tilfældet, så vil banken således kræve, at du som minimum har investeret i en brandforsikring. Uanset om du er forpligtet til at tegne en sommerhusforsikring eller ej, så er forsikringen altid en god idé. Den sørger nemlig for, at du ikke bliver stillet i en uoverskuelig situation rent økonomisk, hvis der skulle dukke uforudsete udgifter op i forbindelse med ulykker eller skader.

Hvis du tegner en sommerhusforsikring/fritidshusforsikring, så er du altså sikret imod uforudsete og uønskede udgifter, hvis der skulle ske en ulykke eller skade. En forsikring giver dig altså – med andre ord – mere tryghed i hverdagen – også når du ikke befinder dig i dit sommerhus. Når du skal finde den perfekte sommerhusforsikring, så husk desuden på, at du har gode muligheder for at opnå besparelser, hvis du f.eks. samler alle dine nuværende forsikringer hos det forsikringsselskab, du finder mest tiltalende. Et medlemskab i en fagforening kan også i mange tilfælde resultere i gode tilbud, så det er altså med at have forhandlingshatten på, når du skal finde frem til det tilbud, der matcher allerbedst med dine krav.

Knap_gul_få-tilbud_Get-Offers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.