MC & Forsikring ?

Jeg har lige købt motorcykel… Hvad nu?

Biker

Ligesom med biler, er det lovpligtigt, at anskaffe sig en ansvarsforsikring til sin motorcykel. Ansvarsforsikringen dækker skader du skulle forårsage på andre personer eller deres ting, og kan altså rede dig fra, at ende i en økonomisk ruin i tilfælde af en ulykke.

Mc_BG_468x60_02-2015

Du kan også anskaffe dig en udvidet forsikring til motorcyklen, som igen ligesom med bilen er en kaskoforsikring, der således også dækker skader på din egen mc, tyveri, brand m.v.. MC forsikringernes dækninger kan variere fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, f.eks. i form af vejhjælp og vurdering.

Der er forskellige ting, der kan gøre din motorcykelforsikring billigere. Der er f.eks. rabatter at hente hvis du tegner din forsikring gennem en motorcykelklub, som du er medlem af. Men selvom du får rabat er det nødvendigvis ikke der du finder den billigste mcforsikring. Prisen på din forsikring afhænger nemlig af hvor længe du har haft bil/mc og hvor aggressiv din kværn er. Jo mere racer den er, desto højere bliver prisen. Omvendt kan du få en billigere mc forsikring ved at vælge en lidt mindre motorcykel eller en der er mere “chopper”- eller “street bike”-agtig. Og her er der nemlig mange forsikringsselskaber, der vurderer deres kunder forskelligt, som dermed kan give udslag i markante prisforskelle.

Desuden afhænger prisen på din forsikring også af om du vælger, at køre på motorcykel hele året eller blot i sommerhalvåret. Her kan der spares helt op til 20-30% på forsikringen og da de færreste af dine motorcykelvenner alligevel ikke kører om vinteren, kan du med fordel undlade at tegne forsikring for den del af året og spare penge. Du skal dog være opmærksom på om din forsikring dækker tyveri, når den står parkeret, eller ej.

Knap_gul_få-tilbud_Get-Offers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.