Få bedre forsikringspriser - og få råd til dine drømme

Forsikringspriser

Forsikringspriser

At finde rundt i forsikringspriser kan godt være en jungle. For hvordan er det egentligt man lige starter med at finde ud af om man har de bedste priser på sine forsikringer?

Her kommer et par tip til dig, der gerne vil vide mere om forsikringspriser.

3 tips til at finde ud af om du har fået den rigtige forsikringspris

Tip 1: Tjek dine eksisterende forsikringer

Hvor har jeg mine forsikringer ?

Det første råd er at finde ud af hvilke forsikringer du har i dag. Hvis du er i tvivl om hvor du har forsikring, så tjek f.eks. dine e-boks. Her vil de fleste selskaber sende dig en årlig oversigt over dine forsikringer. Et andet alternativ er at finde dine betalingsservice udskrifter frem – det kan du enten gøre elektronisk i din bank eller på NETS’ hjemmeside, eller hvis du har dem i fysisk form

Hvad koster mine forsikringer?

Når du har samlet dine oversigt, kan du med fordel skrive ned hvad du betaler for hver enkelt forsikring, samt tilføje hvad din selvrisiko er.

Hvad dækker min forsikringer?

Husk på at nogle forsikringer er ganske standardiserede, men der er også tit at det er forskelligt om indboforsikringen dækker f.eks. en dyr el-cykel, eller forskel i dækningssummer. Derfor vil det være en god idé at undersøge hvad dine forsikringer rent faktisk dækker

Tip 2: Tjek prisniveauet på forsikringerne online

Du kan benytte f.eks. Forsikringsguiden til at se om dit nuværende prisniveau ser fornuftigt ud. Der findes også kommercielle sites, men det er ikke altid at de viser alle selskaber (det gør forsikringsguiden iøvrigt heller ikke) – men brug det til at få en idé om prisniveauet.

Tip 3: Indhent Forsikringstilbud og forhandl dig til bedre forsikringspriser.

Her kan du enten selv vælge at ringe ud til de selskaber du ønsker, eller lade en gratis online service som f.eks. Forsikringsportalen.dk hjælpe med at indhente forsikringstilbud fra flere forskellige selskaber.

Når du er kommet igang, så husk – at forsikringspriserne faktisk godt kan forhandles. Jo mere information du har på forhånd, desto bedre kort har du på hånden. Forsikringsselskaberne er faktiskt til at handle med hvis du kommer og fortæller dem at du har andre tilbud fra konkurrerende selskaber.

De fleste danskere er desværre ikke ret gode til at forhandle, fordi vi tit syntes det er pinligt, men det er fuld ud muligt at kunne argumentere sig til en rabat hvis man nu lægger alle sine forsikringer hos selskabet.

Relevant læsning:

Lokalavisen om forsikring og rejser med børn

Boliga om husforsikring 

Danskerne kunne få bedre forsikringer og dækninger hvis de brugte lidt tid på at undersøge markedet